Vereniging / Dirigent

Andries Kramer uit IJlst is sinds augustus 2015 de nieuwe dirigent van Fanfareorkest CMV Harmonie Sneek. Van januari 2015 tot de zomervakantie stond hij ad interim voor het orkest.

Biografie Andries Kramer

Andries Kramer

Andries Kramer begon zijn muzikale loopbaan bij muziekvereniging Hâld Moed uit Oosthem. Via de bugel en cornet werd uiteindelijk trompet zijn instrument waarin hij werd onderwezen door de docenten Tseard Verbeek en Wybren Valkema van de Muziekschool Sneek.

Na de middelbare school koos hij voor de muziekvakstudie aan het toenmalige conservatorium van Leeuwarden. Hij studeerde daar de hoofdvakken trompet (docent Jan Holtrop) en direktie (docenten Dirk Annema/Gerrit Fokkema) en slaagde in 1988 voor het diploma Docerend Musicus en in 1989 voor het praktijkdiploma direktie HaFaBra. Van 1990 tot 1992 studeerde hij nog twee jaar direktie bij Gerrit Fokkema in Hilversum.

Momenteel is Andries als docent klein koper werkzaam aan Kunstencentrum Atrium & Ritmyk in Sneek. Als dirigent is hij al bij diverse fanfare-orkesten werkzaam geweest en behaalde  met deze orkesten altijd prima resultaten op concoursen met als hoogtepunt het kampioenschap in de 2e divisie sectie fanfare op het WMC 2005 te Kerkrade met Wilhelmina Easterein.

Andries was mede-oprichter van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest waarmee hij in 1999 kampioen werd op het internationale concours te Rastede in Duitsland. Naast de Harmonie dirigeert hij Crescendo uit Lemmer en remplaceert regelmatig voor diverse orkesten. Verder dirigeert hij Koperguod, een koperensemble in grote bezetting waarvan hij ook medeoprichter is.