Biografie

Fanfareorkest CMV Harmonie Sneek staat sinds 2015 onder leiding van Andries Kramer uit IJlst.

De vereniging werd in 1922 opgericht in een harmoniebezetting, maar toen het korps in 1928 over ging op een fanfarebezetting, met louter koperinstrumenten, bleef de naam Harmonie natuurlijk bestaan, maar leidt dat wel eens tot verwarring over onze muzikale identiteit.

Jaarlijks hebben we een openluchtconcert op het Schaapmarktplein in de binnenstad, spelen we bij de Dodenherdenking en begeleiden we kerkdiensten. En dan zijn er nog de reguliere eigen concerten, festivals en concoursen. Grote concerten van de laatste tijd waren in het nieuwe Theater Sneek met De Kast (2018), Di Gojim (2015) en Margriet Eshuijs (2013). Ons meest bijzondere optreden van de laatste decennia was de deelname aan het openluchtspel Fanfare in 2006 samen met Teater Snits bij de Laatste Stuiver in Sneek. Meer dan 6000 mensen kwamen kijken.

Repetities

Op maandagavond repeteert de fanfare in het Convenant aan de Oude Dijk in Sneek van 19.30 tot 21.45 uur. (Tegenover tankstation aan Worp Tjaardastraat)  Mensen die ook graag zouden willen aanschuiven bij de fanfare zijn van harte welkom. Kom gerust eens langs op maandagavond. De Harmonie biedt jeugd gratis proeflessen om te kijken of muziek maken echt iets voor ze is. De Harmonie werkt met haar jeugdbeleid samen met de fanfare Concordia uit IJlst. De leerlingen spelen op vrijdagmiddag in jeugdorkest Tusken de Noaten in de Utherne in IJlst. Muzikanten kunnen instrumenten lenen van de vereniging.