Jeugdnieuws

Jesband wint Fokert Fennema Prijs

De Jesband onder leiding van Guus Pieksma heeft bij de afsluiting van het seizoen de Folkert Fennema Prijs gewonnen op het Jeugdkorpsen festival in Leeuwarden.

 

Verder werd de derde prijs in de wacht gesleept in de groep Gevorderden. De Folkert Fennema Prijs kreeg onze jeugd omdat ze de mooiste show neerzetten. De juryrapporten zijn te lezen onder de volgende link:

Jesbend met gastdirigent op najaarsconcert Harmonie

Voor de muzikanten van de Jesband was het zaterdagavond even opletten. Niet de vertrouwde dirigent Guus Pieksma stond voor het jeugdkorps, maar dirigent Piet Visser. Guus Pieksma moest met een ander orkest elders optreden, zodat Piet de honeurs in Sneek waarnam. ,,It is foar my noch it meast spannend”, zei Piet Visser vooraf. ,,It korps folcht my net, mar ik sil de jeugd folgje.” Het pakte allemaal prima uit. De jeugd laat zien dat ze al weer heel wat bijgeleerd heeft sinds het concert van vorig jaar. Over enkele weken komen de eerste jeugdkorpsleden kennismaken met de Harmonie. Zij doen mee met het kerstconcert op 14 december in de Martinikerk van Sneek..

Een foto-impressie van het concert zaterdagavond in de Oosterkerk in Sneek

Knap optreden JES-band op festival Oppenhuizen

Op 25 januari heeft de JESband, samen met nog 3 andere jeugdorkesten, meegedaan aan het jeugdmuziekfestival van de Federatie Muziek en Zang (FeMuZa) in Sudwest Fryslan.

Het festival werd gehouden in ‘it Harspit’ in Oppenhuizen, en jurylid was Bienze IJlstra. Om 19.00 uur was er een loting om te zien in welke volgorde de korpsen gingen optreden. Het jeugdkorps van IJlst beet de spits af, daarna kwam het jeugdkorps van Schraard en toen waren wij aan de beurt, als laatste was het jeugdkorps van Heeg/ Hommerts/Jutrijp aan de beurt die ook met de beker naar huis zou gaan.

Er werd ingespeeld in een aparte ruimte zodat de instrumenten al warm waren voor het echte optreden in de grote zaal. Sommige kinderen vonden het spannend, weer anderen waren zenuwachtig en er waren ook een aantal bij die het gewoon leuk vonden. Eindelijk mocht de Jesband de zaal in, nadat Guus, alle stoelen had neergezet.

Ze begonnen het optreden met Theme from Jurassic Park, wat werd gevolgd door Chariots of fire, daarna Girls on the dancefloor en  The Young Artist, met daarin 2 solo speelsters, te weten Eline Tjalsma op alt saxofoon en Hester Wijnstra op trombone. Het optreden werd afgesloten met een heuse rap in de Recorder Rap. Het was een fantastisch optreden wat de kinderen hebben gegeven samen met hun dirigent Guus Pieksma.

Ze kregen een prachtig verslag van het jurylid, die hun optreden nog eens roemde omdat de Jesband alles op eigen kracht doet. Ze hebben geen volwassenen in hun orkest zitten, en daarbij komt ook nog eens dat het jeugd is wat nog betrekkelijk kort aan het blazen is.

Kortom een super optreden dat de jeugd heeft neergezet!