Nieuws

Breinbrekers bij Pubquiz op korpsavond


Dirigent Arend Gerds had maandagavond 19 september legitieme andere dingen te doen. Om die reden hadden we deze avond tot startavond van het seizoen aangewezen met Rinse uit Ried als de grote gangmaker. Hij kwam gekleed in kaartenpak en hoge schoenen aan met een pubquiz naar het Swettehus in Scharnegoutum.

Zo konden we onze talenten eens op een andere manier etaleren. Het was weer een echte korpsavond, want de winnaars van de bowlingavond die ons nog vers in het geheugen ligt, kwamen ook nu weer erg hoog boven drijven. Elske dus en Marco natuurlijk. Elske zat in het oranje team met verder de zussen Sietje en Minke en heit Tjeerd, Esther en Tjitse dat met de zege aan de haal ging.

Oranje

Vanaf ronde een was Oranje niet bij te houden. Als Oranje dat straks in december ook doet dan wacht ons nog een lichtpuntje in deze tijden van crisis op crisis. Aanvankelijk leek team rood met Gauke, Titia, Jos, Marije, Matthijs en Jantina hoge ogen te gaan gooien, maar toen het op muziekkennis aan kwam wil deze groep door de mand.

De in het wit gestoken formatie van aanvoerder Marco kende een beroerde start met een volgens Rinse nog nooit vertoonde prestatie. Ze haalden nul punten in de eerste ronde. Maar die ronde bleek achteraf ook een  lachertje. Er waren amper punten te verdienen. Pas toen het er echt om ging pakten Marco en consorten, lees Ella, Baukje, Jasper, Jisk en Jan de punten.

Marco sloeg toe in de muziekronde en deed iedereen versteld staan van zijn kennis. Team lichtblauw met Cees, Pytrick, Anke, Alexandra, Piet Tuinhof en Elyne presteerde gemiddeld en schoot op het einde uit de slof met een fabelachtig antwoord van Anke, waarmee de groep tweede werd. Oud-dj Piet wist artiesten te noemen waar niemand ooit van gehoord had en Cees: Manke Nelis hoe mank kan het zijn.

Intelligent stel

Lichtblauw schaarde zich daarmee naast roze van Wilma, Fokke, Domin, Johannes en Marinthe, dat ook even opgang moest komen. De donkerblauwe groep met Anneke, Jetze Dirk, Marcel, Christien en Johanna had een moeilijke avond. Maar één ploeg moet de rode lantaarn dragen en dat deden ze waardig. De gouden medaille ging dus naar groep Oranje, maar natuurlijk waren we allemaal winnaars. Rinse had nog nooit zo’n intelligent stel voor zich gehad, onthulde hij na afloop.

Hij bracht ons een mooie avond. De ras entertainer kan van alleen maar wat vragen stellen al iets lachwekkends maken. Had ik nog niet eens verteld dat er koffie, thee, fris, drank, borrelhapjes en bittergarnituur was. Wat wilden we nog meer.

De foto staan op de site www.amstor.nl.