Nieuws

9-jarige Isa steelt show met trombonesolo


De 9-jarige Isa van Vugt uit groep 6 van de Van Haersma Bumaschool in Hommerts maakte zaterdagavond indruk met haar solo ‘Tricky Trombone’ tijdens een korpsentrio in de Zuiderkerk in Sneek.

Isa speelde onbevangen de solo bij de fanfare EzG Hommerts-Jutrijp dat gedirigeerd wordt door Jan Hibma. Na afloop kreeg ze een staande ovatie van de toehoorders die ze verbaasde met haar optreden. De schuiftrombone is een stoer instrument en vraagt vanwege het schuiven op positie veel van een muzikant. Dat Isa dat op 9-jarige leeftijd al zo beheerst is bijzonder.

De fanfare uit Hommerts-Jutrijp trapte de avond af. Concordia Gaastmeer onder leiding van Guus Pieksma uit Sneek verraste met een vol podium. De fanfare waarvan het bestaan in het verleden nogal eens kritiek was, beleeft onder leiding van Pieksma een enorme groei. Het korps trakteerde de bezoekers op een vrolijke mars, indrukwekkende koraalklanken en liet in Sequensen van Jan de Haan horen ook het zware werk te beheersen.

De avond werd afgesloten door gastheer Fanfareorkest CMV Harmonie Sneek, sinds februari gedirigeerd door Arend Gerds uit Grootegast. De Snekers brachten als groot werk het door Gerds gecomponeerde werk Land of the Rising Ground over de landaanwinning rond Oudebildtzijl.

Zo ziet dat er tegenwoordig uit als de Harmonie op het podium zit