Nieuws

Harmonie gaat varend het nieuwe seizoen tegemoet


De Harmonie leidde in coronatijd een dobberend bestaan. Dan weer even repeteren, dan weer het gedwongen zwijgen en na een aanloopje voor de zomervakantie lijkt het serieuze werk nu weer te kunnen beginnen. Maar ja, wat is er nog zeker in coronatijd.

Om het seizoen in ieder geval met optimisme en ietwat dobberend te beginnen, stapten we maandagavond in twee pramen om ons door de schippers Robert en Max door Sneek te leiden. Vanaf de waterkant ziet de stad er altijd weer anders uit en al bij de start bleek dat niet iedereen even goed thuis is in Sneek. Afijn uiteindelijk konden de trossen los en voeren we vanaf de Jousterkade langs de Koopmansgracht en Rienk Bockemakade naar de Waterpoort. Even onder de meest gefotografeerde stadspoort van Nederland door waar Marco zich liet dopen door de Sneker fontein. Terug naar de Kolk en vandaar op naar de Geau om vervolgens het Geeuw Woudvaartkanaal in te sturen.

Onder de Steek van Sneek door even wuiven naar de bewoners van de Lemmerwegflat en op naar de Swarte Brekken. Onderweg de ogen uitkijkend naar de goudkust, waar niemand van onze leden woont. Vanaf de Brekken koerste Jan Riemersma, die het roer overgenomen had van kapitein Max, richting Oppenhuizen op daarop bakboord aan te houden richting de Houkesloot. En dan komt al weer snel de Jousterkade in beeld.

Een prachtig rondje Sneek. En de Harmonie Sneek sinds dat legendarische uitstapje naar Giethoorn in 2006 na ons succesvolle optreden in het Openluchtspel Fanfare, weer eens samen in de boot. Punteren is spannender, maar het vaartochtje is wel zo relaxed. Na de ontscheping gingen de doorzakkers nog even naar ’t Ouwe Vat om de tenen te warmen onder de buitenkachel al dan niet met een koud of warm drankje.

Met deze start zijn we klaar voor het nieuwe seizoen.