Nieuws

Zaterdagmiddagconcert in warm Dr. Wumkeshûs


De kerstrondgang daargelaten was het al weer een mooi poosje geleden dat we de bewoners van het Dr. Wumkeshûs in Sneek trakteerden op een muzikaal verzetje.

Swettewyn erft met haar harmonieverleden ook haar verplichting om eens per jaar vrolijke noten te bezorgen op het adres van de woonvoorziening in het Sperkhem. Dat doen we met alle plezier. Aanvankelijk vonden we de datum van 4 mei een beetje vreemd. Dat is toch Dodenherdenking, maar op zaterdagmiddag is er verpozing voor de bewoners in de grote gemeenschapsruimte en juist bij deze dag paste wel een concert van het fanfarekorps.

De vlag hoeft per slot van rekening op deze dag pas om 18.00 uur halfstok en tot die tijd mag je best naar vrolijke muziek luisteren. Elske introduceerde ons op enthousiaste wijze en gaf als hint aan de bewoners mee dat je zelfs op je honderdste nog wel kunt trouwen. Of er vlinders rondfladderden in de recreatiezaal laten we maar in het midden.

Wij voelen ze nog steeds een beetje en pakten daarom uit met een deel van het repertoire dat we op ons huwelijksconcert in de Martinikerk speelden. Daarbij nog wat koraalbewerkingen en de vrolijke mars Arsenal voor een compleet programma. Het was zweten voor de muzikanten, maar de middag inclusief koffie/thee met cake was goed besteed.