Uitstapjes

Publieksprijs Openluchtspel Fanfare

Het openluchtspel Fanfare in de zomer van 2006 opgevoerd bij de Stuiverse Brug in Sneek door Teater Snits en fanfareorkest cmv Harmonie Sneek, heeft de publiciteitsprijs 2006 gewonnen.

Burgemeester Arno Brok van Sneek deelde de bijbehorende oorkonde en taart uit aan Hotse van Bekkem van Teater Snits, de initiator van het openluchtspel dat in de maand juni opgevoerd werd door Teater Snits en de fanfare Harmonie Sneek bij de Laatste Stuiverbrug in de stad. Meer dan 5000 mensen kwamen naar de voorstellingen gebaseerd op de film van Bert Haanstra uit 1958.

De jury bestaande uit Anne Oosterhaven, Hans Zoodsma, Riek Landman, Ingrid Wagenaar en Peter Bax werd in haar keuze gesteund door de vele mailtjes en ingeleverde bonnen uit het Sneeker Nieuwsblad waarin burgers hun voorkeur kenbaar maakten voor de Publiciteitsprijs. ,,Al snel werd duidelijk; hier was geen ontkomen aan”, aldus burgemeester Arno Brok in zijn speech bij de uitreiking van de prijzen op het Waltaplein.

,,Terechte winnaars die er onder wisselende omstandigheden in geslaagd zijn om een fantastische happening neer te zetten. Van heinde en verre kwam het publiek naar de stad om dit toch vooral niet te missen. Een enorme productie werd voorbereid door oprechte amateurs die in niets onderdeden voor hun betaalde professionele collega’s elders.”

Hotse van Bekkem, voorzitter van Teater Snits, droeg de prijs op aan alle medewerkers, toneelspelers en muzikanten die van Fanfare zo’n prachtige happening hebben gemaakt.

Geen reacties →

Laat een reactie achter