Nieuws

Bollen tellen, tellen en nog eens tellen


Elske, Jantina, Tjeerd en Jisk stonden donderdagochtend 23 september vroeg op om de duizenden bollen die we inkochten in de polder in te pakken. 

Er leek maar geen einde aan te komen, want hoewel Cees nog zei dat er slechts 400 zakjes in te pakken waren van de narcissen, sieruien en witte en gekleurde tulpen bleken dat er toch wel wat meer te zijn. De tulpenboer had overigens bij het inladen van de kratten bollen al gezegd dat hij slecht was in tellen. Nou zuinig was ie in ieder geval niet, want de inpakkers kwamen zakjes tekort. Al hebben we daar meer dan genoeg van. Bij de Poiesz scoorden we een doos met 2000 zakjes waar klanten van de burgers hun warme broodjes in steken. Bollen moeten net als broodjes in geperforeerde zakjes, zakjes die kunnen ademen en dat is wel even een speurtocht. We hebben er overigens wel netjes voor betaald hoor, maar mooi dat het zo geregeld kon worden.

Je kunt wel bollen inkopen, maar ze moeten nog in een zakje en ook nog een etiket hebben. Dat was ook weer super snel geregeld bij Gérard van der Gaast in Koudum, al jaren onze huisdrukker. Hij had zondagmiddag na een wandeling over de dijk bij Stavoren de koffie voor Rinske en mij klaar staan bij het ophalen van het vrachtje drukwerk.

Verkoop op de markt

Maandag 27 worden de bollen uitgedeeld aan de leden, want in de keten naar de uiteindelijke planter van de bollen, zijn de muzikanten cruciaal. Iedereen krijgt eerst tien zakjes en wie ze niet verkoopt, kan ze op 9 oktober kwijt op de markt in Sneek. We staan daar met een stand vanaf 9.00 uur en verkopen tot we uitverkocht zijn. Als dat allemaal gerealiseerd is hebben we weer een mooie opbrengst van een actie die ook nog eens goed is voor de biodiversiteit in de omgeving van Sneek. De vroege voorjaarsbijen zullen er blij mee zijn.