Nieuws

Haperend ventiel zorgt voor valse start van Kwelgeest


Jurylid Benny van der Wal sprak zaterdag over een knap optreden van de Harmonie op het festival van de federatie Wymbritseradiel in De Mande in Nijland.

De Harmonie mocht het festival afsluiten en deed dat met Een Vaste Burcht, De Kwelgeest en Vertigo. De Kwelgeest begon helemaal in stijl van de titel, al heeft componist Rob Goorhuis een andere opening in gedachten dan wij uitvoerden. Het eerste ventiel van Tseard van der Kooi zijn euphonium weigerde dienst, waarmee het kwellende begin verklaard was. Niettemin herstelde de Harmonie zich redelijk van deze valse start. Van der Wal schreef ook ‘Jammer van de inzet en ongelijkheid in de euphoniums’. Al met al kon de vertolking er wel mee door, maar moet er nog gewerkt worden aan de dynamiek. Niet onopgemerkt mag blijven het knappe spel van de sopraansax.
Vertigo was eveneens een beetje vlak. In het algemeen overigens complimenten voor de fanfareklank. Onze dirigent Piet Visser moet ook wel blij zijn met de opmerking van Van der Wal: ‘Er wordt heel goed gelijkgespeeld dat is ook wat waard.’ Immers daar repeteren we zo nadrukkelijk op.

Luister naar de Harmonie (klik op blauwe bestandsnaam):
Vertigo

Ein feste burg (2)

Opnames zijn van Mendel Tieleman

Op de foto: Studio It Heidenskip onder leiding van Marten Miedema