Nieuws

Harmonie, Bigband en Bogies in concert voor Botswana 


SNEEK Fanfareorkest cmv Harmonie Sneek, Bogerman Bigband en De Bogies houden op zaterdag 7 november om 20.00 uur in de Baptistenkerk aan de Selfhelpweg 22 in Sneek een benefietconcert voor de Snekers die met World Servants in de zomervakantie naar Botswana gaan.

Waar het deze avond om te doen is

Waar het deze avond om te doen is

Dertien jongeren van onder andere de Baptistengemeente en PKN in de stad gaan van 18 juli tot en met 6 augustus naar Botswana in Afrika om er een kleuterschool en multifunctioneel gebouw te bouwen. Overigens trekken er in de zomer volgend jaar nog meer Snekers met Worldservants naar Afrika. Er gaan ook zes naar Malawi. De Botswanagangers hebben 33.000 euro nodig om het project te financieren. Het concert, waaraan de schoolbands en de fanfare belangeloos meewerken, is een van de acties om het geld voor Botswana op tafel te krijgen.

De Snekers steken hun handen uit de mouwen in Olifantsdrift in het Noordoosten van Botswana, aan de grens met Zuid-Afrika. Een kleuterschool is er zeer gewenst, omdat blijkt dat kansarme kinderen het beter doen op school als ze daarvoor op de kleuterschool zijn voorbereid. Het leuke is dat de Snekers samenwerken met vijftien kansarme jongeren uit de omgeving. Naast de kleuterschool bouwen ze samen ook multifunctioneel gebouw, waar activiteiten voor jongeren in gehouden worden.

Door de interactie tijdens het bouwen worden de jongeren op een positieve manier beïnvloed door de Sneker jongeren die intensief drie weken samen optrekken. Voor de Snekers een hele ervaring om in Botswana met leeftijdsgenoten in een andere cultuur letterlijk te bouwen aan iets voor hun toekomst, maar figuurlijk te bouwen aan beider toekomst.

Tijdens het concert geven de Sneker Botswanagangers van World Servants een korte presentatie van hun project. Er wordt deze avond geen entree geheven. Er is uiteraard wel een collecte voor het project Botswana van de Sneker World Servants groep.

Mensen die niet naar het concert gaan, maar wel willen steunen, kunnen een bijdrage overmaken: Rabobank NL70RABO0303564466 t.n.v. Worldservants ovv jeugd sneek Botswana (BW116)

 

Meer informatie: www.worldservants.nl.

De Bogies

De Bogies

Hier is werk te verzetten door de Snekers

Hier is werk te verzetten door de Snekers

Even voorstellen: Wij gaan naar Botswana

Even voorstellen: Wij gaan naar Botswana