Nieuws

Harmonie met Sult in ‘Ja ik wol!


De Harmonie werkt op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober muzikaal mee aan de opvoering van ‘Ja ik wil’ van locatietheatergroep SULT op het stadhuis in Sneek.

Het locatietheatergezelschap Sult trekt de komende maanden met de reizende voorstelling ‘Ja ik wol! langs verschillende trouwzalen van gemeentehuizen in de zuidwesthoek van Friesland. Op stadhuizen zijn ontelbare relaties bezegeld, hebben partners elkaar het ja woord gegeven. Niet alleen liefdesrelaties worden bezegeld in de gemeentehuizen, zelf gaan veel Friese gemeentes nu ook relaties aan met aangrenzende gemeentes. Na jaren op zich zelf te hebben gestaan, (hebben ze het voornemen) of gaan ze samen als gemeente verder in voor- en tegenspoed, net als binnen een huwelijk. In de nieuwste voorstelling draait alles om het samen verder gaan.

Ja ik wol! is een combinatie van theater, muziek en dans, Jan Arendz neemt de regie van het toneelstuk ‘Wa is bang’ voor zijn rekening een bewerking van ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ van Edward Albee. Het is bewerkt door Marijke Geertsma. Voor de dans zijn Irene Martin en Raymond Guzman van het Kunstencentrum Atrium en hun dansers verantwoordelijk.

Deze dans heeft als thema: ‘beloftes voor de toekomst’. Deze dans van verwachtingen, zal worden gedanst door zwangere bruiden en jonge geliefden. De avond wordt afgesloten met een bruiloftsfeest. Een meisje uit de stad trouwt met een jongen van het platteland. Zij geloven beiden volop in hun huwelijk, alleen de wederzijdse families hebben zo hun vragen en bedenkingen.

De teksten voor het bruiloftsfeest zijn geschreven door Ytsje Hettinga. Jonge muzikanten zorgen voor de muziek tijdens het feest. Teatergroep Sult onder regie van Pieter Stellingwerf is verantwoordelijk voor de productie en de algehele leiding.

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar. De gasten worden ontvangen met muziek door de Harmonie.