Nieuws

Harmonie mist zeildoek op Schaapmarktplein


Het optreden van de Harmonie en jeugdorkest Tusken de Noaten uit IJlst onder leiding van Guus Pieksma is zaterdag 30 september grotendeels in het water gevallen. 

Uitgerekend om kwart voor twee begon het te regenen. Niet dusdanig veel dat we meteen konden afblazen. Het was wikken en wegen, wel of niet. Onder de bomen leek het nog wel te kunnen en het was te laat om iedereen ondanks de snelheid van de app nog te melden dat we het afbliezen. De jeugd stond al te trappelen van ongeduld. Even doorpakken en de stoelen klaarzetten en in een mum van tijd waren daar de eerste klanken van Tusken de Noaten door de natte binnenstad. Enkele secties werden met hulp van Harmonielieden droog gehouden door er een paraplu boven te houden. Het was een prettig kennismaken van de Harmonie met de jeugd die onderdak heeft gevonden bij het grote jeugdkorps van IJlst.

Na vier nummers was het de beurt aan de Harmonie. Iedereen was op komen dagen en dus maar even spelen. Waar de Watermusic van Handel meer op zijn plaats was, opende Andries het buitenbal met het vrolijke Simmermoarn. Pogingen om het winkelend publiek op het Schaapmarktplein ingehaakt te krijgen op de potpourri van Strauss mislukten. Maar het waren wel vrolijke noten op een trieste koopmiddag in Sneek. Met wat Brabants vertier van Guus Meeuwis hadden wij ons best gedaan om er nog iets van te maken. De wethouder van cultuur Mirjam Bakker, die voor haar partij D66 stemmen probeerde te winnen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, nam in de regen haar petje voor ons af. De PvdA stond er ook bij en keek er naar. Ze zagen dat het subsidiegeld goed besteed is en mogen van ons weten dat we nooit genoeg geld kunnen krijgen om in de regen te kunnen spelen. Wat zou een afdakje in de vorm van een zeildoek (wat past er beter bij Sneek) op het Schaapmarktplein een zegen zijn. Nee we hoeven geen muziektent.