Nieuws

Harmonie speelt compositie Bogermanstudente


De Harmonie speelt zaterdag 7 november op het Benefietconcert voor World Servants onder  meer The Guiding Light van Bogermanstudente Emily Oosterhout. 

Emily Oosterhout en medestudente Merlissa Goesten kwamen maandagavond naar de repetitie in de aula van Bogerman met de compositie The Guiding Light. Ze zetten in de pauze het zelfgeschreven muziekstuk op de lessenaars. Na de thee en koffie kon het korps onder leiding van Andries  het werk instuderen. Het instuderen mocht een half uur duren en werd opgenomen door de dames.

Daarna werd het stuk opgevoerd als eindpresentatie. De jongedames gebruiken de opnames voor hun Profielwerkstuk, als onderdeel van hun examen. Ze kijken naar de processen en beluisteren de eerste uitvoering van het korps en het resultaat van een half uurtje repeteren van het prima vista stuk.

Emily Oosterhout die zelf saxofoon speelt vertelde eerst nog over de inhoud van het stuk, dat een soort zoektocht is naar God. Uiteindelijk komt het na onstuimige gedeelten aan bij een koraalachtig thema. Aanvankelijk had Emily de compositie gemaakt voor het Nederlands Blazers Ensemble. Ze dingde er mee naar een compositieprijs, maar haalde de finale niet.

Niet getreurd. Ze bewerkte het voor fanfare, wat heel wat uurtjes nam, maar gebruikt het nu ook mooi voor het eindexamen. Het debuut met de fanfare is zaterdag 7 november in de Baptistenkerk aan de Selfhelpweg in Sneek.