Nieuws

IJzel krijgt studiedag Harmonie niet onderuit


De Studiedag kende zaterdag 7 februari een ijzige start. Terwijl het KNMI code Oranje afgaf en de Friese politie adviseerde de weg niet op te gaan, kon de dag van blazen uiteindelijk toch gewoon om 10.00 uur beginnen.

Danielle was ook nog mooi op tijd, want zij wist als bezorgster van kranten hoe glad het was op straat. Ze bij de Waterpoort onderuit gegaan, maar kwam heelhuids op de repetitie. Gastdirigent Andries de Haan had goed gepekelde wegen tussen Jirnsum en Sneek, Gauke was in de eerste versnelling veilig uit Scharnegoutum gekomen en Cees had eerst maar eens te voet de landwegen rondom Boazum verkend, voordat hij de Lancia er aan waagde.

Oh ja en Karel en Harmke hadden gewoon gezwaaid naar de mensen in de file tussen Heerenveen en Leeuwarden op de A32. Gelukkig kwam iedereen veilig op Bogerman waar na koffie met de heerlijke zelfgebakken cake van Esther, Fenneke en Mendel de muziek uit de tas en het instrument uit de koffer kon. In twee groepen werd het uitgebreide repertoire behandeld.

Halverwege de ochtend nog een koffiestop en rond kwart voor een waren er broodjes, gesmeerd door Jeannette en Rintje, soep en fruit in de onderbouwbar. Aangesterkt door vezels, vitamines en zuivel was er nog even een klusje te regelen wat betreft het opstellen van een profiel voor een nieuwe dirigent. Elske jaste het plan er strak door, zodat we voor twee uur in de oude aula zaten voor het middaggedeelte van de repetitie.

Het forse programma krijgt muzikaal al wat gestalte. Na een kopje thee en nog wat noten blazen, was het rond half vijf hoog tijd voor de afsluitende borrel. Terwijl wij musiceerden verdween het ijs van de straten en de code oranje uit de lucht.

 

Foto’s Jolanda.