Nieuws

Koud welkom voor dirigent Arend Gerds


We hadden onze nieuwe interim-dirigent Arend Gerds maandag graag een warm welkom gegeven, maar de omstandigheden werkten niet echt mee. 

Elske sprak overigens wel warme welkomstwoorden, maar dat in een oefenlokaal waar de ijskegels bijkans in hingen. Het was bar koud. Gelukkig hebben we Piet binnen onze gelederen. Die klaart kachelklusjes bij de vleet voor zijn werkgever, maar zonder gereedschap en met een ketel die het opgegeven heeft, lukt het ook Piet niet om verandering te brengen. Warm blazen was het devies bij een temperatuur van 5 graden in het lokaal. ‘Mar wat tsjininoar oankrupe’, zei onze veteraan Tseard. De jassen aan en sjaal om en Marco was helemaal goed voorbereid met zijn handschoenen.

Geen optimaal begin voor een dirigent die helemaal vanuit Uithuizen naar Sneek was gereden. Om die reden alleen al bleven we zitten. Gelukkig konden we na dik een uur oefenen verhuizen naar een andere zaal van Het Convenant waar wel een kachel brandde. In het zaaltje van de Oeletoeters ontdooiden we weer wat. Eenmaal opgewarmd was er na afloop van de repetitie gelegenheid om al vragend meer te weten te komen van onze nieuwe dirigent. Het was uiteindelijk een aangename kennismaking.