Nieuws

Liefst 58 deelnemers Gouden Spiker Festival


Fanfareorkest cmv Harmonie Sneek is een van de 58 deelnemers aan het Gouden Spiker Festival in mfc De Wier in Ureterp.

De Harmonie verdedigt de titel die ze vorig jaar won in de derde divisie Fanfare. Het Gouden Spiker Festival biedt amateurorkesten om een volwaardig concertprogramma aan een publiek te presenteren, op een prachtig podium. Met 58 deelnemende vereniging is het festival hét grootste amateurmuziekfestival van Nederland, voor lagere divisie orkesten.

“We zijn echt trots op het geweldige deelnemersveld dit jaar”, vertelt voorzitter Germ Nicolaï. “Ieder jaar is het toch weer spannend hoeveel orkesten zich inschrijven. We hebben een heel aantal trouwe klanten, maar er komen ook ieder jaar nieuwe namen bij. Dit maakt het deelnemersveld dynamisch en afwisselend.”

Het Gouden Spiker Festival is een muziekfestival dat alleen winnaars kent, geen verliezers. Dit is de kracht van het concept. Het is voor amateurverenigingen vaak al een prestatie op zich, om een compleet concertprogramma te presenteren. Net als andere verenigingsvormen, kampt ook de amateurmuziek met problemen op het gebied van ledenaantallen en financiën. Dit maakt het voor velen lastig om deel te nemen aan wedstrijden en concoursen.

“Ons festival is laagdrempelig en biedt verenigingen een prachtig platform om zichzelf te profileren. We maken alleen de top drie bekend per divisie, waardoor niemand als verliezer naar huis gaat. We willen laten zien en horen, dat blaasmuziek op ieder niveau gemaakt kan worden. En vooral dat het ontzettend leuk is”, aldus Nicolaï.

Iedere festivaldag wordt afgesloten met een prachtig galaconcert. Het gouden randje, de kers op de taart. Nicolaï: “Het is natuurlijk geweldig voor de amateurorkesten om naast hun eigen optredens, ook nog de kans te krijgen om een toporkest te beluisteren. Onze hoofdsponsor Muremo uit België levert ook dit jaar weer drie professionele Sterling solisten, die tijdens de galaconcerten een optreden verzorgen met een orkest uit de hogere regionen. Noteer de data alvast in uw agenda, we heten u graag welkom in Ureterp!”

Het festival wordt gehouden op :
Vrijdag 19 april: 5e divisie brassband
Zaterdag 20 april: 4e/3e divisie brassband
Zaterdag 20 april: Festival Divisie
Zaterdag 25 mei: 5e/4e/3e divisie fanfare

Website www.goudenspikerfestival.nl