Nieuws

Notenstander


,,Kunnen daar noten aan hangen”, vroeg een klant mij bij de kassa van de Lidl in Sneek waar de Notenstander, zoals dat op de doos staat, op de lopende band lag. ,,Oh ja wat er niet aan kan hangen, maar deze is inderdaad speciaal voor noten.”

Elske wees me maandagavond nog even op de aanbieding bij de Lidl van deze week en Geertje moet er ook naar toe, want haar muziekstander legde tijdens de repetitie ook het loodje. Je zou bijna denken dat de Lidl hulp van boven krijgt met deze actie.

Of is het voor ons gewoon een geluk bij een ongeluk en mist Frans van der Hauw zijn handel omdat hij vorige week gesloten was. Met deze Duitse variant wordt het vast beter, want ik heb al heel wat moertjes van muziekstandaards, zoals ze in gewoon Nederlands heten, naar de mallemoer gedraaid.

Deze Duitse is zwaar en degelijk, onder het mom van ‘bei uns ist alles besser’. Geen gedoe meer met schroefjes, maar een kliksysteem en geen ranke, maar stevige poten. Zo eentje overleeft zelfs een storm op het Schaapmarktplein. En dat voor nog geen tientje. Je gelooft het niet. Ik heb er trouwens maar een netje noten bij gedaan.