Nieuws

Studiedag Adornia met gouden break


De studiedag van de Harmonie op zaterdag 7 februari pakte goed uit. Buiten gierde de wind om de lokalen en kletterde de regen op het platte dak van Bogerman. Ideaal binnen te zitten en ons te storten op Adornia van Jacob de Haan. De saxofoons onder leiding van Mirjam Stoffelsma, de bugels met Andries Kramer, het groot koper met Jan van Dam en het scherp koper met hoorns onder leiding van Piet Visser.

De dag begon met taart, gebakken door Jolanda, Bea, Jeanette en Alexandra en dat was een smakelijk begin. De secties konden niet klagen over de start. Binnen een uur was er weer koffie en daarna ging het spelend al weer snel naar de soep en broodjes, opnieuw verzorgd door Rinske. De inkopen waren overigens gedaan door Bea en Alexandra.

De tuttirepetitie duurde niet lang. Al snel werd Annamarije gebeld dat we moesten stoppen. Mendel verzorgde de tv-beelden, want ten slotte zat heel Nederland voor de buis om te zien hoe zich in Sotsji een Nederlands podium vormde op de vijf kilometer, met Sven voorop. Annamarije zette na de vier beslissende ritten alvast maar een Frysk Folksliet in.

Daarna knalden wij door Adornia heen en speelden zelfs het nieuwe stuk Bohemian Rhapsody nog even door. Om vijf uur was het basta en echt ook wel genoeg. Snel spullen pakken en voor een meer dan verdiende borrel naar de Wijnberg waar om zes uur het commando aanvallen werd gegeven. De aanval was gericht op het stampotbuffet. De jongedames Fenneke, Esther en Danielle kregen patat en wisten Mendel ook over te halen om van friet te genieten.

Wat eerst zo’n lang dag leek was ineens ook zomaar om.