Nieuws

Zomerse openluchtdienst in tuin Epemastate


Het was weer eens een ouderwets zomerse editie van de openlucht kerkdienst in de tuin van Epemastate.

Onder een strak blauwe lucht met de zon in de rug begeleidden we de kerkgangers die deze keer voor hun geestelijk voedsel naar de tuin van Epemastate waren gekomen. Meine Verbeek, die de honneurs van Arend waarnam, had nog het meest last van de zon. Zijn zonnebril was geen overbodige luxe.

Alle stoelen waren bezet en dus zat de kerk vol. In het poortgebouw volgden de kinderen uit het dorp de zondagskerk. Dorpskruidenier Johannes Greidanus heette iedereen welkom en in het bijzonder ons. Daarna was het woord aan dominee Marije Mazereeuw, die als thema tegenwind had gekozen. Wij hebben altijd knijpers bij ons bij dergelijke optredens, dus dat konden we wel hebben. Af en toe was er een briesje dat een aanval op de muziek deed, maar van wind geen last deze ochtend. De roeken en andere vogels hadden zoals gewoonlijk het hoogste woord.

De koffie na afloop was weer voortreffelijk en de reacties hartelijk. Het lijkt wel of er ook steeds meer Snekers naar Ysbrechtum komen voor deze bijzondere dienst.